![](https://media.miele.com/images/2000017/200001797/20000179788.png?impolicy=hero&imwidth=576&x=93&y=1104&w=4096&h=1755&)
Dalad Kambhu
Obywatelka świata z misją kulinarną.
Z korzeniami kulturowymi w Tajlandii i sukcesami na nowojorskiej scenie restauracyjnej, Dalad Kambhu jest prawdziwą inspiracją. Po zakończeniu kariery modelki stała się modną szefową kuchni w Berlinie. Wyróżnia się własnym wizjonerskim stylem, który nadaje autentycznej kuchni tajskiej osobistego charakteru. Nawet bez tradycyjnego wykształcenia w dziedzinie sztuki kulinarnej jej pasja do gotowania przyniosła jej najwyższe możliwe wyróżnienie – gwiazdkę Michelin.
Jakiego urządzenia używa
![](https://media.miele.com/images/2000017/200001786/20000178643.png?impolicy=teaser&imwidth=992&x=598&y=0&w=3839&h=3840&)
![](https://media.miele.com/images/2000015/200001587/20000158777.png?impolicy=teaser&imwidth=992&x=28&y=21&w=3752&h=3752&)
„Na tym stanowisku powinno być zdecydowanie więcej kobiet.“
Historia Dalady
Jej historia nie jest historią typu „od modelki do mistrzyni kuchni“ – podkreśla Dalad. Zamiast tego jest kobietą, która nigdy się nie poddaje: Jej pasja do ciągłego uczenia się, eksperymentowania i próbowania czegoś nowego pozwoliła jej wyzwolić prawdziwą kreatywność i stać się znaną szefową kuchni.
![](https://media.miele.com/images/2000017/200001786/20000178641.png?impolicy=teaser&imwidth=2000&x=0&y=196&w=5120&h=1706&)
Wizja wyznaczająca trendy
W dążeniu do przyrządzania potraw bez marnowania żywności
Dalad stara się realizować pasję do gotowania w sposób jak najbardziej zrównoważony. Dlatego często dzieli się swoimi pomysłami i trikami na temat tego, jak ograniczyć marnowanie żywności i zachować świeżość składników na dłużej. Proste, a jednocześnie sprytne sposoby przechowywania mogą zrobić wielką różnicę – ale Dalad idzie jeszcze dalej: jej decyzja o współpracy z Miele opiera się również na wspólnym zaangażowaniu w zrównoważony rozwój, co widać w takich technologiach jak strefy PerfectFresh w lodówkach, dzięki którym warzywa zachowują świeżość 5x dłużej. Lub szuflada do próżniowego pakowania produktów spożywczych.
„Mam nadzieję, że uda mi się zainspirować zmianę sposobu myślenia. Dlaczego nie przyrządzić własnych przekąsek z obierków od ziemniaków? Zamrażanie kromek chleba? Chcę, aby pomysły takie jak te jako pierwsze nasuwały się na myśl – zanim jedzenie wyląduje w koszu“.
![](https://media.miele.com/images/2000017/200001786/20000178644.png?impolicy=hero&imwidth=576&x=0&y=1450&w=5120&h=2194&)
Jak w transie
Na pierwszy rzut oka Dalad jest raczej spokojna, powściągliwa i zachowuje dystans. Ale nie dajcie się zwieść. Jest prawdziwą królową wśród elity szefów kuchni i tyle samo wymaga zarówno od siebie, jak i od urządzeń, które doznały zaszczytu znaleźć się w jej kuchni.
Gdy podejmowała decyzję o tym, które z urządzeń kuchennych Miele wypróbować w pierwszej kolejności, jej uwagę zwróciła indukcyjna płyta grzewcza ze zintegrowanym wyciągiem TwoInOne. Imponująca moc gotowania i zintegrowany wyciąg automatyczny zapewniają jej pełną kontrolę, której oczekuje podczas gotowania. Dzięki PowerFlex XL woda szybciej zaczyna wrzeć. A miejsce na cztery duże garnki lub patelnie zapewnia szybkość i elastyczność, których potrzebuje, aby w pełni wykorzystać swoją kreatywność.
Dalad przyznaje, że płyta grzewcza TwoInOne błyskawicznie zapewnia najwyższą moc i kontrolę, dzięki czemu może puścić wodze fantazji.
„Przez 10 lat żyłam w wiecznie tętniącym życiem mieście, które nigdy nie zwalnia. Dlatego uwielbiam wkładać w pracę całą swoją energię.“
![](https://media.miele.com/images/2000017/200001786/20000178643.png?impolicy=hero&imwidth=2000&x=0&y=305&w=5118&h=2880&)
Twoja kolej
Do biegu, gotowi, gotujmy!
Poznaj więcej historii
![](https://media.miele.com/images/2000016/200001637/20000163736.png?impolicy=teaser&imwidth=2000&x=0&y=0&w=1875&h=1055&)
Helena Rizzo
Ta niezwykle utalentowana i pomysłowa szefowa kuchni z Brazylii potrafi snuć wspaniałe historie o każdym składniku, który trafi w jej ręce.
![](https://media.miele.com/images/2000016/200001622/20000162294.png?impolicy=teaser&imwidth=2000&x=0&y=1308&w=3837&h=2160&)
Azuma Makoto
Zwycięzca „Asia's Best Restaurant“ 2015–2018 zawsze nadaje swoim potrawom nowy rytm.
![](https://media.miele.com/images/2000016/200001637/20000163735.png?impolicy=teaser&imwidth=2000&x=29&y=16&w=1846&h=1039&)
Kyle Connaughton
Szef kuchni z 3 gwiazdkami Michelin źródło swojego kunsztu przypisuje składnikom – od ich pochodzenia aż po prezentację na talerzu.
![](https://media.miele.com/images/2000016/200001610/20000161043.png?impolicy=teaser&imwidth=2000&x=0&y=0&w=3825&h=3824&)