Czego szukasz?
Pomoc dlaPiekarniki

Żywność stygnie zbyt szybko

Po podgrzewaniu lub gotowaniu z mikrofalami produkty spożywcze zbyt szybko stygną.

Ze względu na właściwości mikrofal ciepło powstaje najpierw w zewnętrznych warstwach produktu spożywczego, a następnie jest przenoszone do jego środka. Gdy produkt spożywczy jest podgrzewany z większą mocą mikrofal, może być już gorący z wierzchu, ale w środku jeszcze nie zostanie podgrzany. Przy następującym później wyrównaniu temperatury produkt spożywczy staje się cieplejszy w środku i chłodniejszy na zewnątrz.

Dlatego, szczególnie przy podgrzewaniu produktów spożywczych o zróżnicowanym składzie, takich jak np. zestaw obiadowy, wskazane jest ustawienie niższej mocy mikrofal i odpowiednio dłuższego czasu.

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi do swojego urządzenia Miele
Znajdź instrukcję
Zarezerwuj technika

Zarezerwuj technika

Skontaktuj się z nami, aby zarezerwować wizytę technika serwisu.
Umów wizytę
Kontakt

Kontakt

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami przez formularz, mailowo lub telefonicznie.
Skontaktuj się z nami