Został zastosowany nieodpowiedni program.
W przypadku tego problemu lepiej jest stosować program „Termonawiew Plus“, dzięki któremu z komory gotowania odprowadzana jest większa ilość powietrza.
Wypiek jest zbyt wilgotny.
W przypadku tego problemu lepiej jest stosować program „Termonawiew Plus“, dzięki któremu z komory gotowania odprowadzana jest większa ilość powietrza.
Zmniejszyć temperaturę o 10–20 °C.
Dzięki temu pory wypieku będą zamykać się wolniej, skutkując usunięciem większej ilości wilgoci.
Włączyć funkcję Crisp.
W przypadku przyrządzania wilgotnych potraw (takich jak mrożone frytki) należy postępować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i częściej przewracać potrawę, aby zmniejszyć ilość wilgoci w komorze gotowania.
W przypadku dużej ilości potrawy lub jeśli potrawa jest bardzo wilgotna, otworzyć 2- lub 3-krotnie drzwiczki urządzenia podczas procesu pieczenia.