Czego szukasz?
Pomoc dlaPiekarniki

Potrawa zbyt sucha

Potrawa jest zbyt sucha.

Został zastosowany nieodpowiedni program.

W przypadku tego problemu lepiej jest używać programu „Grzanie górne/dolne“, dzięki któremu z komory urządzenia odprowadzana jest mniejsza ilość powietrza.

Została ustawiona zbyt niska temperatura.

Zwiększyć temperaturę o 10–20 °C.

W komorze gotowania pozostaje zbyt duża ilość wilgoci, co powoduje, że potrawa zbyt późno tworzy skórkę i w rezultacie bardziej wysycha.

Jeśli piekarnik obsługuje funkcję Crisp (redukcja wilgoci), należy ją włączyć.

Użyć programu „Gorące powietrze plus“, dzięki któremu z komory urządzenia odprowadzana jest większa ilość powietrza.

Zmniejszyć temperaturę o 10–20 °C.

W przypadku przyrządzania wilgotnych potraw (takich jak mrożone frytki) należy postępować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i częściej przewracać potrawę, aby zmniejszyć ilość wilgoci w komorze gotowania.

W przypadku dużej ilości potrawy lub jeśli potrawa jest bardzo wilgotna, otworzyć 2- lub 3-krotnie drzwiczki urządzenia podczas procesu pieczenia.

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi do swojego urządzenia Miele
Znajdź instrukcję
Zarezerwuj technika

Zarezerwuj technika

Skontaktuj się z nami, aby zarezerwować wizytę technika serwisu.
Umów wizytę
Kontakt

Kontakt

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami przez formularz, mailowo lub telefonicznie.
Skontaktuj się z nami