Czego szukasz?
Pomoc dlaPiekarniki

Potrawa zapada się przy pieczeniu

Wypiek zapada się podczas pieczenia.

Wypiek zapada się, ponieważ została ustawiona zbyt wysoka temperatura. Wówczas struktura zewnętrzna (skórka) rozrasta się w zbyt szybkim tempie, podczas gdy struktura wewnętrzna (miąższ) nie jest w stanie się tak szybko uformować. Można to rozpoznać po tym, że w środku wypiek jest jeszcze surowy.

Zmniejszyć temperaturę o 15–20 °C i wydłużyć czas pieczenia.

Ciasto jest przerośnięte. Można to rozpoznać po tym, że wypiek jest gotowy, lecz zapadł się pośrodku.

Przygotowując ciasto ucierane, należy zmniejszyć ilość proszku do pieczenia. Proszę zastosować maksymalnie 1 saszetkę proszku do pieczenia na 500 g mąki. Dzięki temu wewnętrzna struktura (miąższ) za bardzo nie urośnie i utrzyma się w strukturze zewnętrznej (skórka).

Przygotowując ciasto drożdżowe, należy znacznie skrócić czas wyrastania, aby ciasto nie zapadło się podczas pieczenia.

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi do swojego urządzenia Miele
Znajdź instrukcję
Zarezerwuj technika

Zarezerwuj technika

Skontaktuj się z nami, aby zarezerwować wizytę technika serwisu.
Umów wizytę
Kontakt

Kontakt

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami przez formularz, mailowo lub telefonicznie.
Skontaktuj się z nami