Czego szukasz?
Pomoc dlaPiekarniki

Potrawa zapada się przy pieczeniu

Potrawa w formie zapada się podczas pieczenia w piekarniku/DialogCooker.

Ciasto zbyt długo wyrastało lub było zbyt długo mieszane.

Znacząco skrócić czas wyrastania i czas mieszania.

Ciasto jest zbyt miękkie.

Proszę dodać mniejszą ilość płynu do ciasta.

Dodanie wilgoci w trakcie procesu wyrastania bardzo tłustych ciast drożdżowych może spowodować ich rozpadanie.

Proszę pozostawiać bardzo tłuste ciasta drożdżowe do wyrastania bez dodawania wilgoci.

Temperatura podczas wyrastania jest nieco za wysoka.

Proszę zmniejszyć temperaturę wyrastania.

Proces wyrastania trwa zbyt długo.

Proszę skrócić czas trwania procesu wyrastania.
Proszę pamiętać, że w programie automatycznym „Chleb“ wyrastanie ciasta jest już zintegrowane. Nie pozostawiać ciasta do dalszego wyrastania.

Użyto zbyt dużo proszku do pieczenia.

Nie używać więcej niż 15–16 g proszku do pieczenia na 500 g mąki.

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi do swojego urządzenia Miele
Znajdź instrukcję
Zarezerwuj technika

Zarezerwuj technika

Skontaktuj się z nami, aby zarezerwować wizytę technika serwisu.
Umów wizytę
Kontakt

Kontakt

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami przez formularz, mailowo lub telefonicznie.
Skontaktuj się z nami