Czego szukasz?
Pomoc dlaPiekarniki

Jak używać funkcji AirFry? (H 2xxx)

Jak używać funkcji AirFry? (H 2xxx)

Delikatne traktowanie produktów spożywczych służy zdrowiu.

Produkty spożywcze, takie jak ciasto, pizza, frytki itp., należy przyrumienić wyłącznie na złoty kolor, a nie piec na ciemny brąz.

  • Niekapiące produkty spożywcze, jak np. frytki:
    stosować perforowaną blachę Gourmet do pieczenia i AirFry (jeśli jest dostępna). Przez drobne otworki blachy Gourmet do pieczenia i AirFry produkty spożywcze zostaną przyrumienione ze wszystkich stron i staną się chrupkie. Można jednak również zastosować blachę uniwersalną.

  • Kapiące produkty spożywcze, jak np. udka z kurczaka:
    stosować blachę uniwersalną z nałożonym rusztem lub blachą do smażenia i grillowania (jeśli jest dostępna). Blacha do smażenia i grillowania chroni sok skapujący z mięsa przed przypaleniem, dzięki czemu można go dalej wykorzystać. Posmarować ruszt lub blachę do smażenia i grillowania olejem i wyłożyć potrawę.

  • Potrawy w formach do pieczenia:
    Potrawy w formach do pieczenia ustawiać pośrodku na ruszcie.

Akcesoria do piekarnika można nabyć w sklepie internetowym Miele/sekcja Akcesoria „Piekarniki“ lub w handlu specjalistycznym.

  • Nie rozmrażać głęboko mrożonych produktów spożywczych.

  • Rozłożyć produkt równomiernie i w miarę możliwości jednowarstwowo na perforowanej blasze Gourmet do pieczenia i AirFry lub na blasze do smażenia i grillowania.

  • Wstawić produkt spożywczy do nierozgrzanej komory gotowania. Jeśli rezultaty gotowania będą niewystarczająco chrupkie, następnym razem można również rozgrzać komorę gotowania.

  • Gotować tylko na jednym poziomie. Gotowanie na kilku poziomach spowoduje, że w komorze gotowania będzie zbyt dużo wilgoci i potrawa nie stanie się chrupka.

  • Generalnie wsuwać potrawy na poziom 2. Jeśli potrawa ma być bardziej przyrumieniona od góry, następnym razem można również zastosować poziom wyższy niż poziom 2.

  • Wybrać program AirFry  (piekarniki H 2xxx), patrz artykuł „Wie kann ich AirFry am Backofen auswählen? (H 2xxx)“.

  • Potwierdzić wybór za pomocą OK.

  • Pojawia się temperatura proponowana (190 °C). Temperaturę proponowaną można zmienić w zakresie 30–250 °C.
    Zmienić temperaturę proponowaną zgodnie z danymi w przepisie lub w tabeli gotowania w aktualnej instrukcji użytkowania.
    W przypadku produktów głęboko mrożonych/gotowych do spożycia należy postępować zgodnie z instrukcjami producenta na opakowaniu. Wybrać niższą z temperatur zalecanych na opakowaniu.

  • W miarę możliwości obrócić produkt po upływie połowy czasu gotowania. W celu przypomnienia ustawić minutnik.

  • Na koniec czasu gotowania sprawdzić, czy potrawa jest już wystarczająco chrupka i przyrumieniona.

Dalsze informacje znajdują się w instrukcji użytkowania.

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Wyszukiwarka instrukcji obsługi

Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi do swojego urządzenia Miele
Znajdź instrukcję
Zarezerwuj technika

Zarezerwuj technika

Skontaktuj się z nami, aby zarezerwować wizytę technika serwisu.
Umów wizytę
Kontakt

Kontakt

Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami przez formularz, mailowo lub telefonicznie.
Skontaktuj się z nami