Rozlane produkty spożywcze zabrudziły urządzenie chłodnicze.
Aby zneutralizować ten zapach, wlać do otworu odpływowego bezwonny, łagodny detergent.
Wnętrze urządzenia chłodniczego czyścić wyłącznie środkami czyszczącymi, które nadają się do kontaktu z żywnością.
Aby nie uszkodzić powierzchni urządzenia chłodniczego, do czyszczenia nie stosować:
środków czyszczących zawierających sodę, amoniak, kwasy lub chlor
środków czyszczących zawierających substancje rozpuszczające kamień
szorujących środków czyszczących, jak np. proszki i mleczka do szorowania lub pumeks
środków czyszczących zawierających rozpuszczalniki
środków do czyszczenia stali szlachetnej
środków do czyszczenia zmywarek
aerozoli do czyszczenia piekarników
twardych, szorujących gąbek i szczotek, np. gąbek do mycia naczyń
gąbek gumowych do ścierania zabrudzeń
skrobaków metalowych