Przewód mlekowy, złączki lub rurka zasysania pojemnika na mleko są zatkane.
Wyczyścić elementy starannie za pomocą szczoteczki do czyszczenia.
Przyrządzanie pianki z mleka nie odbywa się bezproblemowo.
Wyczyścić elementy starannie za pomocą szczoteczki do czyszczenia.
Przesunąć wylot centralny całkiem do dołu.
Zdjąć do przodu pokrywkę ze stali szlachetnej.
Wyciągnąć zespół wylotowy do przodu.
Wyczyścić dyszę parową za pomocą szczoteczki do czyszczenia.
Po wyczyszczeniu dyszy parowej należy wsunąć zespół wylotowy z powrotem do wylotu centralnego. Mocno nacisnąć, aby dysze wylotowe kończyły się na wysokości krawędzi wylotu.
Założyć z powrotem pokrywkę stalową i włożyć przewód mlekowy na swoje miejsce.
Uruchomić program Płukanie przewodu mlekowego.
Upewnić się, że szew na przyłączu wylotu centralnego pokrywa się ze szwem na przyłączu przewodu mlekowego (przewód podwójny).
Włożyć podwójny wąż przewodu mlekowego dokładnie do zaworu spłukującego.
Zamontować wkładkę silikonową zaworu spłukującego, zapewniając jej całkowite wsunięcie.
Przewód mlekowy i zawór spłukujący należy czyścić ręcznie.
Wyciągnąć wkładkę silikonową (1) z korpusu zaworu spłukującego (2).
Przepłukać wkładkę silikonową pod bieżącą wodą. Aby usunąć resztki mleka, nie stosować żadnych spiczastych przedmiotów.
Wyczyścić korpus zaworu spłukującego za pomocą szczoteczki do czyszczenia pod bieżącą wodą.
Wyczyścić również przyłącza węży w korpusie zaworu spłukującego: w tym celu włożyć szczoteczkę do czyszczenia w każdy z obu otworów i poruszać nią w tę i z powrotem.
Wypłukać przewód mlekowy i korpus zaworu spłukującego pod bieżącą wodą.
Złożyć z powrotem zawór spłukujący.
Wyczyścić wylot centralny.
Przysunąć wylot centralny całkiem do dołu i zdjąć do przodu stalową pokrywę.
Ściągnąć do przodu zespół wylotowy.
Wyciągnąć górną silikonową część z gniazdem dla przewodu mlekowego (1) z czarnego uchwytu (2).
W szarej silikonowej części (1) znajduje się czarny, cylindryczne element (3). Wyciągnąć ten czarny element (3).
Zwolnić dysze wylotowe (4).
Aby zmiękczyć uporczywe osady, włożyć dysze wylotowe (4) do wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń na ok. 1 godz. Następnie „ugniatać“ dysze wylotowe pod bieżącą wodą.
Wyciągnąć szary wkład silikonowy (5) z czarnego elementu (3).
Wyczyścić małą rurkę czarnego elementu (3) za pomocą szczoteczki (patrz rysunek).
Wyczyścić wszystkie otwory w czarnym uchwycie (2) za pomocą szczoteczki do czyszczenia.
W tym celu wygiąć nieco szczoteczkę do czyszczenia i wyczyścić oba wyloty.
Wyczyścić starannie wszystkie elementy.
Następnie należy przepłukać wszystkie części pod bieżącą wodą.
Wyczyścić powierzchnię za wylotem centralnym ekspresu do kawy za pomocą wilgotnej gąbczastej ściereczki.
Zespół wylotowy można łatwiej złożyć, gdy pojedyncze elementy są zwilżone wodą.
Złożyć z powrotem zespół wylotowy.
Mocno ścisnąć dysze wylotowe, żeby dobrze osadzić zespół wylotowy w rowku.
Wsunąć zespół wylotowy w wylot centralny.
Założyć z powrotem stalową pokrywkę.
Podłączyć przewód mlekowy. Upewnić się, że szew na przyłączu wylotu centralnego pokrywa się ze szwem na przyłączu przewodu mlekowego (przewód podwójny).
Zwrócić uwagę na to, aby wszystkie części były ze sobą dobrze połączone.
Dla uzyskania efektywnego, a mimo to delikatnego czyszczenia przewodów mlekowych, zalecamy stosowanie środka czyszczącego Miele do przewodów mlekowych. Środek czyszczący całkowicie usuwa białka i tłuszcze mlekowe oraz umożliwia łatwe i bezpiecznie dozowanie za pomocą wstępnie porcjowanych saszetek. Najlepsza pielęgnacja zapewniająca niezawodność przez wiele lat.