- Bezpłatna dostawa już od 300zł
- Strona główna
- ContentHub Topic
Piekarniki parowe Miele
Oszczędność miejsca i wszechstronność
Gotowanie na parze jest uważane za jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania posiłków. Ale co sprawia, że gotowanie na parze jest tak zdrowe? Żywność gotuje się w stosunkowo niskich temperaturach – w przeciwieństwie do tradycyjnego gotowania, gdzie temperatury są często zbyt wysokie, dzięki temu zachowane zostają cenne witaminy i minerały. Jednocześnie podczas gotowania na parze nie ma bezpośredniego kontaktu z wodą – potrawy zachowują swój intensywny smak. Naukowcy udowodnili, jak cenne są zalety gotowania na parze: w szczególności zawartość witaminy C jest znacznie wyższa w potrawach gotowanych , na parze. Na przykład papryka przygotowana w urządzeniu do gotowania na parze zawiera tyle samo składników odżywczych, co papryka surowa – oznacza to zaletę pod względem zdrowia i smaku.
Zawsze z niezwykłą dokładnością: dzięki wszechstronnym funkcjom piekarnika, takim jak grzanie górne/dolne, grzanie górne lub dolne, duży lub mały grill, grill z nawiewem lub intensywne pieczenie, każde danie jest optymalnie przyrządzone. Pieczeniomierz w DGC Pro, który stale monitoruje temperaturę wewnątrz potrawy, automatycznie oblicza czas gotowania i zatrzymuje proces gotowania po osiągnięciu żądanej temperatury potrawy, co sprawia, że gotowanie staje się jeszcze wygodniejsze.
W DGC w programie Pieczenie Plus można dodać wilgoć podczas gotowania poprzez wyrzuty pary. Dzięki temu można uzyskać wyjątkowo puszysty chleb z lśniącą skórką, a także soczystą pieczeń.Atmosferę gotowania w DGC Pro można jeszcze precyzyjniej dostosować, ustawiając procentowy poziom wilgotności i łącząc kilka etapów gotowania. Oznacza to, że DGC Pro może połączyć zarówno wilgotne, jak i suche ciepłe powietrze w nowym programie – Para+pieczenie – oferując tym samym 3 funkcje w jednym urządzeniu.
Wyposażenie w zależności od modelu. Ilustracje przykładowe
- Zastrzega się możliwość wprowadzania zmian technicznych. Nie ponosimy odpowiedzialności za dokładność podanych informacji.