• Bezpłatna dostawa już od 300zł

Szuflady do pakowania próżniowego

Perfekcyjne warunki do przechowywania żywności lub przygotowywania do gotowania sous-vide. Nowa szuflada próżniowa wyróżnia się duży zakresem możliwości. Co może być piękniejszego niż łatwe wyczarowanie potraw, które są dokładnie takie, jak na zdjęciach w książce kucharskiej.

Wszechstronna szuflada do pakowania próżniowego

Zachowanie dobrego smaku

Nowa szuflada do pakowania próżniowego Miele oferuje szeroki wachlarz zastosowań: pakowanie próżniowe umożliwia zachowanie jakości potraw, sprawia, że będą dłużej nadawać się do spożycia, lub przygotowuje je do gotowania metodą sous-vide. Osiągnąć możesz to w prosty i czysty sposób przez pakowanie w folię, usuwanie powietrza, a następnie hermetyzację. Na przykład można zapakować niezjedzoną część potrawy próżniowo, a następnie zamrozić – składniki odżywcze, smak i witaminy zachowają się znacznie dłużej niż w przypadku zwykłego zamrażania, a ponadto unikniesz przemrożeń. Zaoszczędzisz również dużo miejsca w zamrażarce. Płyny, takie jak zupy, również można bez problemu pakować próżniowo. Porcjowanie, przechowywanie i przygotowanie do gotowania – wszystko za pomocą tylko jednego urządzenia.

Przejdź do produktów

Wyświetl więcej

Zamknij

Sous-vide – łagodne gotowanie próżniowe

Łagodne gotowanie dla uzyskania głębi smaku

Pojęcie „Sous-vide“ pochodzi z języka francuskiego i oznacza gotowanie „w próżni“. Za pomocą tej metody można przygotować potrawy w worku próżniowym w stałej, niskiej temperaturze w urządzeniu do gotowania. Ten delikatny proces jest szczególnie polecany do przyrządzania mięsa, ryb, warzyw i owoców, ponieważ ważne składniki odżywcze i aromaty pozostają zachowane za sprawą niskich temperatur i dłuższego czasu gotowania.

Przejdź do produktów

Wyświetl więcej

Zamknij

    • Zastrzega się możliwość wprowadzania zmian technicznych. Nie ponosimy odpowiedzialności za dokładność podanych informacji.